Book Now

JULIE HUARD TE GAST BIJ SPLNTR, NPO 3, AVROTROS

Zaterdag 29 januari was Julie Huard te gast bij SPLNTR samen met Rob Kemps, Karsu en Stijn de Vries. Julie opende het programma met een live optreden van een chanson als verassing voor Rob Kemps. Later schoof zij aan op de bank om te vertellen over haar muzikale carrière en hoe haar vader Fernand Huard zijn passie voor chansons aan haar doorgaf. Het programma werd afgesloten met nog een spetterend optreden van Julie met haar live band.

Julie Huard - Let's Go Paris

De ster van de Utrechtse zangeres Julie Huard is rijzende: ‘Mijn carrière verspreidt zich nu meer internationaal’

3 februari, 18:58
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3300007/de-ster-van-de-utrechtse-zangeres-julie-huard-is-rijzende-mijn-carriere-verspreidt-zich-nu-meer-internationaal

UTRECHT – Geboren en getogen in Utrecht, stond ze al als zesjarig meisje op het podium om samen met haar Franse vader te zingen. Julie Huard kreeg de liefde voor het zingen van chansons met de paplepel ingegoten. Ze heeft zich inmiddels ontwikkeld tot professioneel zangeres. Ze is net terug uit New York waar ze heeft gezongen met de band van Lady Gaga en ook Broadway heeft kunnen meegenieten van de klanken van de Utrechtse zangeres. Kortom, de 27-jarige Julie Huard timmert internationaal aan de weg.

“Ik heb het helemaal van hem inderdaad. Ik ben opgegroeid met hem als vader, ook een vader die een artiest was in de chansons. Vanaf het moment dat ik in de buik van mijn moeder zat, werd er gezongen en heb ik liedjes gehoord”, zegt Huard. Ze was vanmiddag te gast bij het radioprogramma Aan Tafel op Radio M Utrecht. “Als je dat zoveel in je leven hoort, dan draag je dat zo in je hart eigenlijk.”

New York

Ze is dus net terug uit New York. Ze ging er heen om een nieuwe plaat op te nemen en dat had ze te danken aan de covers op haar YouTube-kanaal. “Ik wilde een keer een nummer pakken dat niet oud is en dat vernieuwen. Ik wilde een nummer pakken dat net is uitgebracht, een hip en modern nummer, en dat op mijn eigen manier doen. Dat deed ik, met Camila Cabello”, legt de 27-jarige zangeres uit.
Aan het begin van de coronapandemie begon Julie een eigen muziekkanaal op YouTube. Inmiddels heeft ze duizenden fans wereldwijd die wekelijks haar nieuwe zangvideo’s volgen. Via haar YouTube-kanaal kwam ze ook in contact met producers in New York, Berlijn en Italië, waarmee zij momenteel samenwerkt aan nieuwe producties.
En die Camila Cabello is niet zo maar iemand. Ze is een bekende Amerikaanse popster die deel uitmaakte van Fifth Harmony, maar het grote publiek maakte pas echt kennis met haar toen ze een wereldhit scoorde met Shawn Mendes. Het feit dat zij gecharmeerd was van het stemgeluid van Julie opende voor haar de deuren die anders misschien wel gesloten waren gebleven. Een video met hen beiden ging namelijk viral.
Huard: “Het is een half miljoen keer bekeken in de week dat het erop kwam. Het is via het Amerikaanse magazine Glamour gegaan. Zij hadden naar aanleiding van een video een mailtje gestuurd of ze me konden interviewen. En toen belandde ik in een Zoom-interview met Glamour, maar toen bleek zij (Camila Cabello) daar te zitten en ging ze op mijn video reageren. Zij inspireerde mij om een uitstapje te maken, maar zij liet in een video weten dat ik haar inspireerde.”
Julie Huard was vandaag te gast in Aan Tafel op Radio M Utrecht. 

Balletje begint te rollen

Eenmaal in New York begint het balletje snel te rollen. Door de video van Cabello kwam ze dus in contact met een platenlabel, en door dat label komt ze in contact met Tony Bennet. Tony Bennet, legendarische zanger uit het zelfde tijdperk als Frank Sinatra, heeft al heel veel samen gewerkt met Lady Gaga. De man is 95 maar heeft nog verschillende shows gedaan en twee albums uitgebracht met Gaga. En de vaste band met wie zij de shows doen, speelde in de stad waar Huard een plaat aan het opnemen was.
“Hij zei, ik ga je in contact brengen met de bandleider want volgens mij past dit heel goed en moet je hier iets mee”, zegt ze. “En de bandleider kende mijn YouTube-kanaal en die nodigde me vervolgens uit om mee op te treden. Het was prachtig.”

Terug in Nederland

Nu terug in Nederland probeert ze te genieten van alles van ze heeft meegemaakt de afgelopen periode. “Ik ben blij dat die plaat is opgenomen want die gaat nu uitkomen. We zijn van plan om het nog een klein beetje uit te stellen zodat het in de zomer gedraaid kan worden. Het is natuurlijk een zwoel latin-nummer”, legt de Utrechtse uit. “En verder ben ik echt nog aan het genieten en er over aan het vertellen.”
Eind 2021 wint Julie Huard de Europese Artist of the Year award. Het is niet het eerste succes van de Frans/Nederlandse zangeres. In 2019 won zij ook al de prestigieuze Liesbeth List Prijs.
Een kickstart van haar carrière wil ze het niet noemen, omdat die carrière er al was. Maar de Amerikaanse avonturen hebben alles wel een boost gegeven. “Het heeft zeker bijgedragen om een groter en breder publiek aan te spreken. Door het YouTube-kanaal blijf je ook niet alleen in Nederland. Voor het YouTube-kanaal was ik heel veel aan het optreden in Nederland. Maar dat er opeens vanuit Amerika, Latijns-Amerika en Japan wordt gereageerd, komt wel echt door YouTube. Mijn carrière verspreidt zich nu meer internationaal.”

Utrechtse zangeres Julie Huard wint Artist of the Year-wedstrijd

Redactie DUIC

De Utrechtse jazz-zangeres Julie Huard heeft gisteravond de finale van de achtste editie van de Artist of the Year-verkiezing gewonnen. Uit honderd artiesten uit heel Europa op het internationale boekingsplatform Gigstarter verkoos de vakjury de 27-jarige Julie als beste act.

Na de voorrondes, waaraan honderd artiesten uit verschillende landen deelnamen, mochten de zes populairste door naar de finale. Het publiek kon twee weken lang stemmen en zo bleven er uiteindelijk drie acts en drie dj’s over. Zij namen het tegen elkaar op om de titel Artist of the Year en DJ of the Year.

Vanwege de coronamaatregelen werd het evenement niet zoals gebruikelijk in de Amsterdamse Melkweg georganiseerd, maar was het een online editie. Met de jaarlijkse wedstrijd wil de organisatie de populairste en meest veelbelovende Gigstarter-artiesten in het zonnetje zetten en ze een prijs geven waarmee ze hun carrière verder kunnen uitbouwen.

Flinke motivatie

Iedere act nam in zijn of haar eigen land een liveoptreden op. Gigstarter maakte hier een livestreamconcert van, waarbij de vakjury uiteindelijk de winnaar koos. Naast de hoofdprijs won Julie, met de meeste stemmen van de kijkers, ook de publieksprijs.

“Wat een geweldige manier om een, voor de cultuursector, toch wel lastig en enerverend jaar af te sluiten”, zegt Julie. “Ik voel me enorm vereerd om van al deze supergoede artiesten als winnaar te zijn verkozen. Dit geeft me een flinke motivatie om mijn muziek verder te ontwikkelen en hopelijk komend jaar weer heel veel op het podium te kunnen staan.”

Camila Cabello

De Frans-Nederlandse Huard is geboren en opgegroeid in Utrecht. Als dochter van de Franse chansonnier Fernand Huard is liefde voor muziek haar met de paplepel ingegoten. Sinds 2015 is ze soloartiest en in 2019 won ze de Liesbeth List-prijs. Toen de coronapandemie begon, startte ze een YouTubekanaal. Haar video’s worden elke week duizenden keren bekeken.

De Amerikaanse popster Camila Cabello was al eens onder de indruk van Julie’s cover van haar hit Don’t go yet. Verder worden de Franstalige nummers van Julie regelmatig gedeeld met de ruim één miljoen volgers van de officiële sociale mediakanalen van de overleden chansonnier Charles Aznavour.

Bij elkaar brengen

Het internationale artiestenboekingsplatform Gigstarter heeft meer dan 10.000 actieve artiesten. Het platform wil vraag en aanbod in livemuziek bij elkaar brengen. De startup begon in Nederland in 2012 en is nu in heel West-Europa actief, onder meer in Spanje, Portugal, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

Artist Of The Year 2021 FINALE VIDEO

Julie Huard bij Tijd Voor Max

Op de valreep van 2021 pakte Julie Huard de titel Artist of the Year. Om dat te vieren was ze te gast in Tijd voor MAX met haar nummer La Montagne.

Julie Huard - La Montagne (NPO 1)

Julie Huard bij Tijd Voor Max

“Al op jonge leeftijd trad Julie Huard op met haar vader, de bekende chansonnier Fernand Huard. Het Franse lied zit in haar bloed. In 2019 won ze de prestigieuze Prix Liesbeth List en het management van Charles Aznavour deelt haar video’s met hun miljoenen volgers en wij snappen wel waarom”, aldus Martine van Os.

Julie Huard - La Bohème (NPO 1)

SHOWNIEUWS: Superster Camilla Cabello fan van Utrechtse Julie

Shownieuws.nl: https://www.shownieuws.nl/entertainment/superster-camilla-cabello-fan-van-utrechtse-julie

De Nederlandse Julie Huard heeft hoge ogen gegooid in het buitenland. Niemand minder dan superster Camilla Cabello vertelt in een video van Glamour dat ze erg onder de indruk is van de Utrechtse.

Julie plaatste onlangs een cover op YouTube van Camilla’s grote hit ‘Don’t Go Yet’. Ze maakte van het nummer een bachata versie, een Latijns-Amerikaanse muzieksoort. Camilla is fan! “Ik hou van deze batacha versie”, laat ze weten in de video van Glamour. “Het brengt me terug naar huis en Latijnse mensen.”

Het hele fragment is te zien in de video bovenaan deze pagina.

Julie zelf plaatse Camilla’s reactie ook op haar social media en daar wordt de Utrechtse overspoeld met positieve reacties. “Te amo Julie, schrijft iemand en een andere volger laat weten: “Wow, gefeliciteerd.”

(bron video: Glamour Amerika)

NOS.nl
Al meer dan 100.000 kijkers zagen hoe wereldster Camila Cabello meedanst en reageert op een cover van haar hit Don’t Go Yet. Die cover is van de Utrechtse Julie Huard. “Ontzettend gaaf dat een grote internationale artiest als Cabello mijn muziek zo waardeert.”

In de video van het Amerikaanse magazine Glamour reageert zangeres Camila Cabello op meer covers van Don’t Go Yet (30 miljoen streams op Youtube, 139 miljoen op Spotify). Huard maakte een een bachata versie, een Latijns-Amerikaanse muzieksoort. Cabello is onder de indruk: “This is hot” en “Ik wil nu ook een remix doen in een bachata-versie”.

Het gedeelte met Julie Huard begint vanaf 03.18. De tekst gaat verder onder de video.

Camila Cabello Watches Fan Covers on YouTube & TikTok | Glamour

Huard heeft goede hoop dat het ook echt tot nieuwe versie van de hit komt. “Andere nummers van haar in de bachata-stijl zijn ook in de top40 terecht gekomen.” En natuurlijk wil ze dan best steentje bijdragen. “Ik vind het al hartstikke leuk dat ze deze video hebben aangehaald, maar voor een duet sta ik natuurlijk altijd open.”

Jazz en chansons

De Utrechtse zingt normaal gesproken jazz en Franse chansons. “Mijn vader was een Franstalige artiest en ik ben van huis uit opgegroeid met chansons en jazzmuziek”, vertelt ze. Toen optreden door corona onmogelijk werd, begon ze in haar Utrechtse studio videos te maken en die te delen op haar YouTube-kanaal.

Julie Huard – Don’t Go Yet – Bachata Version (Cover of Camila Cabello)

“Dat zijn heel veel ouwe nummers en ik dacht op een gegeven moment: ik vind het eigenlijk wel heel leuk om een uitstapje te maken naar een nummer dat echt nu nèt is uitgekomen.” Omdat Cabello net als zij haar roots, Cabello is Cubaans-Amerikaans, in haar muziek verwerkt viel de keuze op haar. Glamour had de cover snel in de smiezen en wilde graag een zoom-interview.

Toen wist Huard nog niet dat Cabello haar cover zelf al had gezien. Pas tijdens het zoom-gesprek met de Amerikanen kreeg ze als verrassing de reactievideo van Cabello te zien. “Ik moet je eigenlijk eerlijk zeggen dat ik haar in eerste instantie even niet herkende”, vertelt Huard. “Ik dacht: goh, wat leuk dat iemand naar mijn video kijkt.”

Carrière

Het kwartje valt daarna snel en de zangeres met Frans bloed neemt de complimenten van haar Cubaans-Amerikaanse collega elegant in ontvangst. “Ze heeft echt uitgebreid tegen me gesproken.” De internationale video kan haar carrière een boost geven. Eerder werden covers van Davine Michelle (Pink) en OG3NE (Dolly Parton) besproken in de videos van Glamour.

Screenshot uit de video van Glamour. GLAMOUR
 

Voorlopig richt Huard zich op haar eigen muziek. Ze wil een nieuw genre op de kaart zetten en krijgt daarbij hulp van internationale producers. “De oude chansons waar ik mee ben opgegroeid, in een nieuw jasje. Een elektronisch geluid, maar wel met respect en behoud van het geluid waar het vandaan komt.”

Cover Utrechtse zangeres maakt indruk op Amerikaanse popster Camila Cabello

 Julie Huard tijdens een optreden

De Amerikaanse popster Camila Cabello is onder de indruk van een cover van haar hit Don’t go yet (deze week nummer 22 in de Top 40). Die cover is gezongen door de Utrechtse Julie Huard. De 27-jarige zangeres maakte een versie in het Latijns-Amerikaanse bachata-ritme. De redactie van Glamour Magazine USA attendeerde Cabello op de Utrechtse cover. 

This is hot”, zegt Camila in een video die inmiddels ruim 130.000 keer bekeken is. “Ik vind deze versie echt geweldig”, zegt de popster. Ze is door de Utrechtse zangeres geïnspireerd om een bachata-versie van haar nummer uit te brengen. “Het bracht me terug naar mijn roots in Latijns-Amerika.”

Julie voelt zich vereerd met de reactie van Cabello. “Ik bewonder Camila enorm”, zegt Julie. “Ze weet op een perfecte manier de muziek van haar Cubaanse achtergrond te verwerken in hedendaagse nummers. Dit is precies waar ik ook met mijn muziek heen wil.”

De covervideo’s van Huard zijn moderne versies van, soms al honderd jaar oude, chansons die haar Franse vader haar leerde kennen, of juist jazz- en Latin-versies van moderne hits. “Ik vind het ontzettend gaaf dat een grote internationale artiest als Cabello mijn muziek zo waardeert. Het motiveert me enorm om nog meer nieuwe nummers te maken in mijn eigen stijl.”

Liesbeth List-prijs 

De Frans-Nederlandse Huard is geboren en opgegroeid in Utrecht. Als dochter van de Franse chansonnier Fernand Huard is haar liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Sinds 2015 is ze soloartiest en in 2019 won ze de Liesbeth List-prijs. Toen de coronapandemie begon, startte ze een YouTube-kanaal. Haar video’s worden elke week duizenden keren bekeken.

Cabello scoorde eerder grote hits met de nummers Señorita en Havana. Het leverde haar meerdere Grammy Awards en American Music Awards op. Daarnaast speelt ze de hoofdrol in de nieuwe versie van de film Cinderella.

Telegraaf Stan Huygens Journaal

Zangeres Julie Huard opent avond in Sofitel le Grand Hotel ‘Summer Closing’

by Willem Kool, Stan Huygens Journaal, de Telegraaf, sept 25, 2020

Zangeres Julie Huard won in 2019 de Liesbeth List Prijs tijdens het Concours de la Chanson en opende de avond waarbij ze de gasten liet verlangen naar Parijs en een zwoele avond aan de Côte d’Azur. Haar eigen roots liggen in het mondaine St. Tropez. Jill Helena, bekend van tv-shows The Voice of Holland en All Together Now liet tussen de gerechten door de handen de lucht in gaan.

Julie Huard: Franse chansons in nieuwe stijl

Nieuwe Bachata Hit “La Petite Femme” door Union-docente Julie Huard

Supertrots op onze salsadocente zijn we. Inmiddels wordt La Petite Femme op alle grote internationale Salsa- en Bachatafeesten gedraaid. Heb jij hem nog niet gehoord? Bekijk de video of beluister hem op Spotify. Ook in iTunes is het nummer te verkrijgen. Leuk detail: In de videoclip van het nummer speelt een andere Union-docent. Samen met Julie en een opname-team namen ze de dansscenes op in onder andere Parijs.

Laat ons weten waar jij dit Bachatanummer hebt gehoord en wat je er van vindt!

Hier de nieuwe bachata sensual hit van Julie Huard.
2020 Bachata Hit Song. Te beluisteren op Spotify!

Voeg Toe Aan je Spotify Playlist >


Over Julie Huard

De Frans/Nederlandse zangeres Julie Huard (25) is geboren en opgegroeid in Utrecht. Als dochter van de bekende Franse chansonnier Fernand Huard is haar liefde voor Franse muziek er met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd trad zij op met haar vader. Het zangtalent van de Julie bleef niet onopgemerkt. In 2019 ontving zij de Liesbeth List Prijs voor aanstormend talent.

Sinds 2018 is Julie ook lid van het Union docententeam. Na zelf eerst enkele jaren fanatiek Salsa en Bachata gedanst te hebben bij onze dansschool.

Tot slot werkt Julie al sinds haar 16e als model voor verschillende internationale bureau’s.

Chansons Julie Huard hebben altijd betekenis

Door Rick Praamstra,

 

Als kind verloor Julie Huard (24) ooit haar lievelingsknuffel. Haar vader, chansonnier Fernand Huard, schreef er een lied over. Ze raakte geëmotioneerd toen haar vader het tijdens een optreden zong. Een jaar geleden werd ze zelf chansonnière en hoopt zij haar publiek ook te raken met haar zang. Zaterdag 9 februari treedt ze op in Het Oude Postkantoor.

BENNEKOM – Het is op de dag van het interview met Julie – 1 februari – precies een jaar geleden dat Fernand Huard overleed. Het is niet geheel toevallig dat de Utrechtse zangeres ook een jaar geleden vol voor het chanson koos. “Mijn vader was permanent met muziek bezig. Hij heeft mij enthousiast gemaakt voor muziek. Mijn vader heeft zoveel muziek die nog niet genoeg is gehoord. Toen hij overleed wilde ik dat zijn muziek zou voortleven.”

Het is echter niet dé gebeurtenis waardoor de zangeres voor het Franse lied zwichtte; dat verliep geleidelijk. Van haar zesde tot haar twaalfde zit Julie in een zanggroepje en tijdens haar tienertijd treedt ze op tijdens familiebruiloften. Op haar twintigste gaat ze zingen in de schoolband van de PABO. Ze ontmoet daar Adam Thomassen. Met hem vormt ze een duo en schrijft ze cabareteske Nederlandstalige liedjes. De chansonnière voelde zich echter pas echt op haar gemak in het chanson. Thomassen begeleidt haar op gitaar. Met het lied ‘Clique-Claque’ staan ze op 17 maart in de finale van het ‘Concours de la Chanson’ in het Diligentia, Den Haag. Haar vader won het concours in 2000.

Het is de kracht van de tekst die Julie zo aanspreekt in een chanson. “Een chanson heeft altijd een verhaal. Wat er wordt gezegd in dat lied heeft altijd betekenis. Elke zin die herhaald wordt, kent een verschil. Overal is over nagedacht.” Ook waardeert de parttime basisschooldocent de muziek zelf. “Er worden bij een chanson interessante keuzes gemaakt: hoe de melodie loopt, qua akkoorden en qua arrangement. Toen ik samen met Adam het allemaal ging uitzoeken zeiden we regelmatig ‘wow, wat wordt hier gedaan?’ Het kostte veel tijd om het allemaal te ontleden.”

Julie zal tijdens het optreden in Het Oude Postkantoor eigen liedjes zingen, van haar vader, klassiekers en onbekende pareltjes. Ze wil haar publiek meenemen in het verhaal van het chanson, zelfs als het de taal niet machtig is. “Ik wil als ik zing de kracht van die verhalen die ik uit de chansons haal, hoe dan ook overbrengen op het publiek.”

Speciaal voor deze avond heeft Het Oude Postkantoor een Frans driegangendiner samengesteld. Het diner kost €22,50 inclusief toegang tot het optreden van Julie Huard. Enkel toegang tot het concert kost €5. Het diner begint om 18.00 uur en het concert om 20.15 uur.