by Willem Kool, Stan Huygens Journaal, de Telegraaf, sept 25, 2020

Zangeres Julie Huard won in 2019 de Liesbeth List Prijs tijdens het Concours de la Chanson en opende de avond waarbij ze de gasten liet verlangen naar Parijs en een zwoele avond aan de Côte d’Azur. Haar eigen roots liggen in het mondaine St. Tropez. Jill Helena, bekend van tv-shows The Voice of Holland en All Together Now liet tussen de gerechten door de handen de lucht in gaan.

Julie Huard: Franse chansons in nieuwe stijl

Nieuwe Bachata Hit “La Petite Femme” door Union-docente Julie Huard

Supertrots op onze salsadocente zijn we. Inmiddels wordt La Petite Femme op alle grote internationale Salsa- en Bachatafeesten gedraaid. Heb jij hem nog niet gehoord? Bekijk de video of beluister hem op Spotify. Ook in iTunes is het nummer te verkrijgen. Leuk detail: In de videoclip van het nummer speelt een andere Union-docent. Samen met Julie en een opname-team namen ze de dansscenes op in onder andere Parijs.

Laat ons weten waar jij dit Bachatanummer hebt gehoord en wat je er van vindt!

Hier de nieuwe bachata sensual hit van Julie Huard.
2020 Bachata Hit Song. Te beluisteren op Spotify!

Voeg Toe Aan je Spotify Playlist >


Over Julie Huard

De Frans/Nederlandse zangeres Julie Huard (25) is geboren en opgegroeid in Utrecht. Als dochter van de bekende Franse chansonnier Fernand Huard is haar liefde voor Franse muziek er met de paplepel ingegoten. Al op jonge leeftijd trad zij op met haar vader. Het zangtalent van de Julie bleef niet onopgemerkt. In 2019 ontving zij de Liesbeth List Prijs voor aanstormend talent.

Sinds 2018 is Julie ook lid van het Union docententeam. Na zelf eerst enkele jaren fanatiek Salsa en Bachata gedanst te hebben bij onze dansschool.

Tot slot werkt Julie al sinds haar 16e als model voor verschillende internationale bureau’s.

Chansons Julie Huard hebben altijd betekenis

Door Rick Praamstra,

 

Als kind verloor Julie Huard (24) ooit haar lievelingsknuffel. Haar vader, chansonnier Fernand Huard, schreef er een lied over. Ze raakte geëmotioneerd toen haar vader het tijdens een optreden zong. Een jaar geleden werd ze zelf chansonnière en hoopt zij haar publiek ook te raken met haar zang. Zaterdag 9 februari treedt ze op in Het Oude Postkantoor.

BENNEKOM – Het is op de dag van het interview met Julie – 1 februari – precies een jaar geleden dat Fernand Huard overleed. Het is niet geheel toevallig dat de Utrechtse zangeres ook een jaar geleden vol voor het chanson koos. “Mijn vader was permanent met muziek bezig. Hij heeft mij enthousiast gemaakt voor muziek. Mijn vader heeft zoveel muziek die nog niet genoeg is gehoord. Toen hij overleed wilde ik dat zijn muziek zou voortleven.”

Het is echter niet dé gebeurtenis waardoor de zangeres voor het Franse lied zwichtte; dat verliep geleidelijk. Van haar zesde tot haar twaalfde zit Julie in een zanggroepje en tijdens haar tienertijd treedt ze op tijdens familiebruiloften. Op haar twintigste gaat ze zingen in de schoolband van de PABO. Ze ontmoet daar Adam Thomassen. Met hem vormt ze een duo en schrijft ze cabareteske Nederlandstalige liedjes. De chansonnière voelde zich echter pas echt op haar gemak in het chanson. Thomassen begeleidt haar op gitaar. Met het lied ‘Clique-Claque’ staan ze op 17 maart in de finale van het ‘Concours de la Chanson’ in het Diligentia, Den Haag. Haar vader won het concours in 2000.

Het is de kracht van de tekst die Julie zo aanspreekt in een chanson. “Een chanson heeft altijd een verhaal. Wat er wordt gezegd in dat lied heeft altijd betekenis. Elke zin die herhaald wordt, kent een verschil. Overal is over nagedacht.” Ook waardeert de parttime basisschooldocent de muziek zelf. “Er worden bij een chanson interessante keuzes gemaakt: hoe de melodie loopt, qua akkoorden en qua arrangement. Toen ik samen met Adam het allemaal ging uitzoeken zeiden we regelmatig ‘wow, wat wordt hier gedaan?’ Het kostte veel tijd om het allemaal te ontleden.”

Julie zal tijdens het optreden in Het Oude Postkantoor eigen liedjes zingen, van haar vader, klassiekers en onbekende pareltjes. Ze wil haar publiek meenemen in het verhaal van het chanson, zelfs als het de taal niet machtig is. “Ik wil als ik zing de kracht van die verhalen die ik uit de chansons haal, hoe dan ook overbrengen op het publiek.”

Speciaal voor deze avond heeft Het Oude Postkantoor een Frans driegangendiner samengesteld. Het diner kost €22,50 inclusief toegang tot het optreden van Julie Huard. Enkel toegang tot het concert kost €5. Het diner begint om 18.00 uur en het concert om 20.15 uur.